U kunt ons bereiken op
08 52 73 54 19
oude dame lacht
Published By Right at Home Published on December 03, 2019

Kinderen lachen meer dan 400 keer per dag. Een volwassene lacht gemiddeld 20 keer per dag, maar een volwassene die gelukkig is lacht gemiddeld 40-50 keer. Lachen en glimlachen heeft voordelen voor de gezondheid, zoals minder stress en een gelukkiger en langer leven.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat het effect van lachen vergelijkbaar is met een goede nachtrust en dat het de hersenen met positieve impulsen activeert.

Met lachen:

versterk je het immuunsysteem. Lachen helpt letterlijk om griep en verkoudheid te voorkomen  en wordt ook bij de behandeling van ziektes ingezet.

• produceer je hormonen die stress verminderen zoals cortisol, dopamine en adrenaline. Hiermee wordt het risico op hart- en vaatziekten en geheugenverlies minder.

komen lichaamseigen natuurlijke stoffen vrij. De endorfine die vrij komt vermindert pijn, helpt te ontspannen en zorgt voor een lagere bloeddruk.

ben je vaker positief gestemd. Psychologen hebben opgemerkt dat een (glim)lach van 60 seconden het lichaam een tevreden gevoel geeft. Zelfs als het een geforceerde of afgedwongen grijns is.

krijgt je gezicht een jeugdige uitstraling. Het gebruik van lachspieren zorgt voor een jonger en levendiger gezicht.

De zorgverleners van Right at Home begrijpen dat lachen belangrijk is.

Wilt u ouderen uit uw naaste omgeving vaker laten lachen?

Right at Home Nederland biedt zorg en thuisservice aan senioren en volwassenen met een beperking. Met deze ondersteuning kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

 

Meer weten? Bel Right at Home 085-273 5419 of mail info@rightathome.co.nl


80a28a53-8eb4-4d60-9e17-e16f5206f35c https://prod.rightathome.co.nl/ CountrySite